fredag 6 januari 2012

Lantlivets fröjder
Nu är det hålligång i skogen. Jägarna har ett så fint vindskydd uppe vid stallet där dom träffas för fika, korvgrillning, trevlig samvaro och säkert en och annan rövarhistoria.
Lagom till lunch kom två jägarfruar till häst efter ett litet distanspass på 13 km. Hästarna fick komma in i varsin box för vila och mat och vi grillade korv i vindskyddet.
Nu har jägarna spritt ut sig igen och Sara och Jeanette gett sig ut på slinga nummer två.

Vägnätet här är perfekt för fikaturer och vi bor lite lagom utspritt på bygden. Det är roligt för både hästar och ryttare att rida till varann och hälsa på. Det finns också gott om valmöjligheter så man kan kan ta olika vägar och variera längden på slingorna efter behov.

Det hade varit kul att hänga på dom tillbaka men det är lite för halt för mina hästar. En är helt utan strumpor och skor och en är barfota bak så vi håller oss hemma i skogen vid sånt här väglag.
Planerad ridning för dagen är en skogstur och en bågskytteträning på fattigmansridbanan i strålande sol och nån millimeter snö.

Jag stod beredd med kameran i högsta hugg när Sara och Jeanette kom ridande men då tog det förstås väldigt olägligt slut på batteri. Typiskt mig!

1 kommentar:

Vintage House sa...

Hej
Det låter helt underbart och det har varit en kanondag idag.....
ha en mysig helg
kram
sandra