lördag 14 juli 2012

Magiska Makedonien

Vi har haft en helt fantastisk vecka i Makedoniens huvudstad Skopje. Jag vet inte riktigt var jag ska börja för det finns så mycket att berätta även fast än vi inte gjorde så mycket.
Jag slänger helt enkelt upp några bilder bara...


Mitt på torget står den här jättelika statyn av Alexander den Store. Ja, jag blev helt kär i den!
Den heter "Krigare på en häst" men det är Alexander. Det finns visst nåt gruff med Grekland som också tycker att Alexander är deras så den fick heta så.Maten är verkligen jättegod! I 40 graders värme är man inte så hungrig och särskilt inte på varm mat men det gick i ändå på nåt märkligt sätt och mot slutet av veckan började jag känna mig som Barbamamman.


Den här delen av världen har ju legat i händelsernas centrum under många tusen år så för en konsthistorieintresserad nörd som mig var det som en våt dröm.
Jaa, maken poserar snyggt också...


Här sitter maken och tänker ut hur han ska bygga en sån här i vår trädgård, hoppas jag.


Här är vi på floden Treska på väg till en grotta. Mer bilder därifrån kommer sen. Som synes har vi även en riktig kamera med oss men den är kvar med maken i Makedonien. Ni får hålla tillgodo med mobilbilder av skiftande kvalitet så länge.Som sagt, en våt dröm. Det kommer fler bilder och fler inlägg från denna fantastiska resa. En resa i ett icke turistanpassat land där det mesta inte ens står på engelska och man får hanka sig fram medelst kroppsspråk och gissningar. Ibland kan man få mat som består av ett brinnande foliepaket.

Det här var den bästa semestern jag nånsin haft. Det här landet har en otroligt spännande historia och det finns så mycket att se så jag kommer garanterat åka tillbaka.

Fortsättning följer...

4 kommentarer:

creando sa...

Det här låter så otroligt spännande! Jag gillar när man hittar något som inte är exploaterat till tusen. Något som fortfarande känns äkta. Ser fram emot fler bilder :)

Kramar

Hilla på My Woodhome sa...

Häääääj! Men gu vad härligt med en härlig date! Ja du, när jag åker för en date till min MR ONE, så hamnar jag oftast ute på täkten. Undra om jag ska försöka knäppa med fingrarna så man hamnar längre bort??? Jaja..jag är nöjd ändå!
Ser ut som en härlig resa ni haft iallafall.
Hur lever livet annars då? Semestern spirar i sola??
Kram på re!

Kia sa...

Häftigt! Kroppsspråk kommer man långt med. : )

Ha en toppen dag!
Kram Kia

mitt liv som jag sa...

Åh, jag vill dit!!! Ser fram emot att få läsa och se mer om resan :). Kram Jennifer