tisdag 27 december 2011

God fortsättning

Efter en riktig hälsingjul med snö, blånande berg och röda kulljusstakar på spiskåpan är vi nu hemma i Sörmland igen.
Vi hade i alla fall tur med vädret. Natten till annandan vrålade stormen kring Olles i Vik. Det känns tryggt att vara i ett tre hundra år gammalt hus. Det har varit med förr och alla gånger stått pall för värre stormar.

Bilfärden hem gick bra och den beryktade jultrafiken var lugn. Norr om huvudstaden mötte vi fyra ambulanser och en polisbuss. Tankarna går då ohjälpligt till dom som fått sin julhelg förbytt till tragedi.

Men vi har det oförskämt bra. Den manliga delen av familjen fortsätter att roa sig i Hälsingland, en dotter åker till  Paris, en dotter hemma och jag försöker förtränga resten av veckan förutom fredag då vi ska gå husesyn i min styva systers nya pepparkakshus.

Stormen har återvänt och tack och lov för att det var jakt här igår så dom sågade en ränna genom träden som  ligger över vägen, vi har ingen telefon och om man tar en tur på bygden häpnar man över antalet busskurer som ligger en bra bit ifrån där dom stod från början.

Sara och jag hade planerat en ridtur idag men jag bangade. Jag vill inte få träd i huvve, få hjärnan urblåst genom öronen likt ett ägg och Wiszca avskyr verkligen blåsväder så det utsätter jag bara henne för om det är absolut nödvändigt och det är det ju inte särskilt ofta. Istället har jag roat mig med att jaga grejer som soptunnelock, spånbalsplast, diverse mockredskap, hinkar...

Så här fint hade vi det före jul och nu är det inte en snögnutta kvar, 8 grader varmt, vårvindar och strålande sol. Besvikelsen är på topp!

God fortsättning och Gott Nytt År!

2 kommentarer:

Hilla på My Woodhome sa...

Men tjena!!
TACK för orden!!
Betyder mycket!!
Så du var i Hälsingland?? Å inte tog en rutt upp till mig ?? haha...

Ah mä fy vilket väder det var!
Å ut å rida i skogen kanske inte är såååå bra...
Undra hur många det fortfarande är som står lodrät, som snart ligger vågrät fast det inte syns!

Njuter av dina bilder, för här är det bara isgata nu :(

Gled in på parkeringen i morse och det var som att återuppleva halkbanan...Tur jag var först så jag hade HELA parkeringen.

Kram och god fortsättning!

Tjingar från mig!

Vintage House sa...

så härligt det låter:)

Tusentack för din grattishälsning, det har varit en mysig dag....
kram
sandras