lördag 10 september 2011

Jaha...

Gårdagens planer sket sig redan i starten. Det lugna livet på landet kom emellan. Nej, det är ju faktiskt inte som i inredningstidningar och bleka bloggar. Inte på riktigt. Hängmattan är inte välanvänd, långa mysiga luncher under äppelträden med fullt buffébord som tar minst två dagar att laga till lyser med sin frånvaro och det där med att njuta av sin enorma och alltid välskötta trädgård - nej, inte utan min trädgårdsmästare som jag inte har.
Åt att svassa runt i svepande ljusa klänningar i det fantastiska lantköket fullt med årets skörd och syltningar och saftningar säger jag bara HA HA! Sånt göres endast på bild. Men visst jag kan ställa till det här, klä upp mig och tvinga nån av ungarna att fota, redigera och skratta ihjäl sig.

Och så har vi den rogivande tillvaron med djuren. Jaa, det är den - ibland. Men oftast är det lera, bajs, massvis med hår, fodertransporter på blank-is, bära vatten, trampa i kattens matrester barfota på väg till toan om natten i kolmörkret och har man riktigt tur får man frukost på sängen i form av en rekorderlig sork.

Vad som inte syns på bild är timmarna som läggs mellan det fotade fina fikabordet i trädgården, stilleben i vardagsrummet (allt skit är rakat åt sidan i en hög, jag lovar), promenader i svampskogen (det tar timtal att rensa skiten sen!), hästarna som med fladdrande manar ser ljuvliga ut i hagen dom äter och bajsar varenda dag till och med på julafton och katten är inte alls lika mjuk när den ska knölas in i transportburen för veterinärbesök.

Till det här fantastiskt vackra och lugna livet på landet går det åt en hel del fordon. Det är inte precis så att man kan åka kommunalt. Man måste ha bilar och i dom tillbringar man många timmar. Hästtransporten nämner jag bara i förbifarten. Helst behöver man en traktor också men man kan ju inte ha allt och istället tackas högre makter för underbara traktormän och grannar.
Dessa fordon ska inte bara finnas dom ska funka också annars är man rökt, och betalas.

För att finansiera detta lugna liv på landet med ett gammalt renoveringsobjekt att bo i, djur att älska och lugnt läge bortom tätbebyggtområde behöver man oftast nån form av förvärvsarbete. Det är få förunnat att skita pengar. Tidsmässigt borde man kunna räkna ut med lilltån att det inte går ihop sig.
Inte på inredningstidningsvis, det är då ett som är säkert.

Vintern är vit och mysig och ett kapitel för sig som jag säkert får anledning att återkomma till.

Nu ska jag fortsätta mysa i min stora offerkofta tillsammans med min mansförkylning och smida vidare på planerna om en liten lägenhet, cykel och papegoja. En balkong vill jag i alla fall ha.

(Man kan heller inte gå och lägga sig och vara särskilt sjuk med denna livsstil, djuren äter även på sjukdagar)

5 kommentarer:

Lars B Andersson sa...

Haha! ja livet på landet är inte alltid så fantastiskt och mysigt som man få till det.. och renoveringsobjekt åt nån orakad barfotalasse är heller inte så mysigt.. Han som har en massa hantverkare till hjälp och en massa pengar på televisionsbolaget..
Men skulle vilja se dig i vit klänning svassa runt i ditt som en ömsint moder och hustru passa upp på man och barn.. lite sörgårdsidyll och Carl Larsson motiv

Anonym sa...

Offerkoftan klär dig inte, men okej då, en stund går väl an.....
Men jag vet ju hur det är, skillnaden är att jag har haft turen att vara gift med en traktorman, är åtminstone tur ibland, när han finns till hands.... Men å andra sidan har ju du turen att vara gift med en snickare, åtminstone tur ibland, när han finns till hands.....
Kram på dig och se till att göra dig av med kofta o förkylning snarast!

Pia

Anonym sa...

Tack för en synnerligen trevlig "kaffestund" framför datorn. Du åker genast upp på favoritplats.


Delar din uppfattning i det mesta av det du skriver. Men du kan ju konsten att snitsa till det så otroligt underhållande! Mera, mera......

Ulla

Anonym sa...

Fick tips att kika in på din blogg å herregu men jag e helt fast :). Du skriver verkligen precis som det å jag känner igen mig i så mycket å allt detta med en helt underbar twist! Tack!

Team Åsgård sa...

Tackar, tackar! Vad glad jag blir:))