tisdag 13 augusti 2013

Igång igen och träningsvärk

Nu är värsta broms- och flugperioden över så nu går det att rida som folk igen. Och det är inte en dag för tidigt!
Det är ganska opraktiskt att hästar håller formen i vila mycket bättre än sina ryttare. I praktiken betyder det här mycket pigg, glad och arbetsvillig häst som släpar runt på en oformlig ryttare med träningsvärk som är fullkomligt nöjd när hästen tycker att endast uppvärmningen är avverkad. Men nu är det bara att ligga i för snart är det dax för husmorssemester i Småland och den här gången får jag sällskap av Wiszca. Vi har lite att göra tills dess. En av oss behöver kraftigt minska ner sitt bukomfång och en av oss behöver bättra på konditionen avsevärt.

Jag är redan nervös. Inte kommer jag kliva runt sådär coolt i rundkorallen. Wiszca är blixtsnabb i både kropp och knopp och jag har mycket goda förutsättningar att ta en pallplats på VM i klantighet.
Jag försöker förbereda mig mentalt sådär modernt som man ska göra. Jag satt ju för sjutton och tittade en helg och borde väl ha nån liten kläm på hur jag förväntas göra. Det har jag och det är både bra och anus. Bra att jag vet vad jag ger mig in på och det är just det som är så nervöst.

Jag kommer få tugga grus. Jag kommer snabbt och effektivt bli bortfintad av min egen häst, snubbla på mina egna kroppsdelar, köra horisontellt över rundkorallen och detta inför en djupt koncentrerad publik.
Så nu gäller det att ligga i närmsta månaden så vi toppar formen för personbästa i pinsamheter.

8 kommentarer:

Hannis sa...

Det där kommer att bli skitbra!
Förstå vad mycket intressant du kommer att lära dig när du snubblar omkring=))Skämt å sido!
Tror det kommer att bli toppen.
Och du delar väl med dig för sånt där tycker jag är spännande.
Att kommunicera med sina djur utan ryck och slit.

Kram Hannis

Team Åsgård sa...

Jag delar med mig, lovar. Har vi tur är det nån som lyckas fånga det på bild också:))

mitt liv som jag sa...

Vilken härlig bild!
Jag förstår inte men på något konstigt vis så sitter vissa byxor väldigt trångt nu efter semestern ;).
Jag tror alldeles säkert att ni fixar det såååå bra!
Kram Jennifer

Kia sa...

Skönt att du är laddad! :) Om du tror det värsta kan det ju bara bli bättre! Kommer bli kanon, tror jag. Vad är det som gäller? Båge eller dressyr eller vad?

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Team Åsgård sa...

Semester är magiskt, det är därför det händer så konstiga saker;)
Wiszca kommer vara snygg och jag kommer vara pinsam. Så kommer vi fixa det:))

Team Åsgård sa...

Ja, jag är tokladdad! Ska jag göra bort mig ska jag göra det vältränad:)) Det är hästhantering, d v s tålamodsträning, fokus och befinna sig på rätt ställe rätt hundradels sekund för mig. Kan gå precis hursomhelst!

Casaneuhaus sa...

Jag känner igen mig där:-). Är det tävling i småland (mina gamla hemtrakter:-). Hänger inte riktigt med, kan det vara dackeritten? Kram Sarah

Team Åsgård sa...

Jag ska på clinic för Patrick Allori i Småland. Så jag ska försöka mig på att inte göra bort mig alltför mycket i en runkorall. Det blir först hantering och förhoppningsvis hinner vi med lite ridning också. Wiszca och jag har lite meningsskiljaktigheter där främst om farten;) Det blir nog ingen distanstävling i år. Jag tränar för kul och båda hästarna går bra men jag är lite lat:))