torsdag 25 augusti 2011

Hälsingebilder, ridtur nr 2

Här kommer det lite bilder från vår långtur till häst i det härliga Växbo med omnejd. Utan att hitta särskilt bra hade vi tittat ut en sväng vi tänkte skulle ta ca 4 timmar och det gjorde det. 4 timmar och 15 minuter med en förvånansvärt liten felridning efter värdelös karta är ju jättebra!
Här är vi på väg mot V Växbo
Såna här mysiga små skyltar står det lite här och där efter stigar och småvägar. Det är inte så lätt att fota till häst så var vänliga och ha överseende med skärpan. Tack på förhand!
När vi kommer kommer ut ur skogen uppenbarar sig denna fantastiska utsikt och det känns som om vi är på toppen av världen. Sörmland, släng dig i väggen. Hälsingland is the shit!

Ner mot V Växbo för vidare färd mot Laviken, över Ämnesberget mot norra Ren. Vi passerade magiska hälsingegårdar och en stilig karl i motljus drickandes morgonkaffe på altanen i bara kallingarna. Vi passade på att inviga honom i groomningens konster genom att boka in hästvatten och ryttarkaffe på tillbakavägen.
Här har det nog skitit sig lite. Vi är troligen uppe på det där Ämnesberget som vi skulle rida runt på tillbakavägen, men vi vet inte riktigt... Hur som helst kom vi inte ut på rätt ställe och det blev ju bra ändå.

Förövrigt vill jag tillägga att jag faktiskt har badat för första och enda gången på två år. I Ljusnan och där är det skitkallt, nästan på fryspunkten och jag var i flera minuter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmmm, så härligt ni hade det! Blir kanske ett ställe som man får ansöka om att åka till?

Standarden var 1,2 eller 3-stjärning??
Ha ha, har nog mina aningar. Så jag väntar kanske ett tag med att lägga in ansökan.

Men ni mådde säkert himla bra...
Ulla

Cicki sa...

Vi mådde väldigt bra. Vad gäller frid och mys är standarden tipptopp, många stjärnor. Vad gäller moderna bekvämligheter inga stjärnor alls. Ridvägarna är bästa tänkbara, perfekta träningsmöjligheter för det vi håller på med.

Jag lyxade till det och bodde hos mamma där det finns vattenklosett, dusch och mobiltäckning och åkte till Växbo och red;)
Jaa, lägg in en ansökan!

malvak sa...

fina hästar du har♥♥