tisdag 3 juni 2014

Det där med bågskyttet och den kastrerade björnen

Åker man till Familjen Bergkvist på kurs med sin häst händer det grejer. Vi har väldigt trevligt och ägnar oss åt umgänge i olika former t ex bågskytte.
Hälleberga Häst & Medeltida Event har diverse aktiviteter i sin verksamhet och håller bland annat kurser i bågskytte, både från marken och till häst.

Nyligen har dom gjort en 3D-bana. Det är en bana som går runt på ägorna och här och där finns naturtrogna djur utställda att skjuta på. Den här banan kan man gå till fots eller rida.

Foto: http://www.hhme.se/

Foto: http://www.hhme.se/

Foto: http://www.hhme.se/

Foto: http://www.hhme.se/

Vi var ett blandat gäng glada entusiaster med varierande erfarenhet av bågskytte. Jag har kraftigt lagt av mig efter obefintligt tränande och borde kanske börjat i nybörjargruppen. Det gjorde jag inte.
Vi fick först värma upp lite på vanliga tavlor och ibland hade jag flax och fick in en halvmiss. Nybörjargruppen fick en genomgång av Jimmie, instruktör och son i familjen. Det borde jag också fått.

Glada traskade hela gänget iväg efter banan till fots. En pil var på varje djur för hade det här varit riktiga djur hade dom dragit all världens väg när nåt kom farandes så hade det här varit på riktigt hade man bara haft ett försök på sig. Nej, det är inte tillåtet att jaga med pil och båge i Sverige.

Jag sköt hellre än bra men vargen hade iallafall snubblat på min pil som jag skickligt passade in mellan frambenen på den. Egentligen ville jag bara ligga lågt tills vi kom till sista djuret och där visa vad jag är kapabel till. Det gjorde jag med besked! Helt enligt planen och med cool säkerhet drog jag iväg en pil och satte den mitt i björnens ädla kroppsdel. En viss nervositet började nu sprida sig bland dom manliga deltagarna och det drogs många lättade suckar över att det här var det sista djuret.


Vad har vi lärt oss av det är då? Varför gör man snoppar på plastbjörnar? Behöver jag säga vem som "dödade" flest djur? Samma person som nu gett mig bågskytteförbud på dessa sammankomster om jag inte ska behöva se mig om efter en annan tränare. Samma person som jag då rakt inte tänker leka den svenska leken cowboys och indianer med om jag inte får vara indian som jag alltid var när jag var liten. Och jag kommer då verkligen inte få följa med på nån riktig björnjakt ever!

Det här gav mersmak och inspiration till att komma igång med träningen igen. Nu var det länge sen jag sköt från häst och det är medvetet för jag har lite annat att träna på först. Men en vacker dag ska vi ut på den där banan tillsammans min gräddbakelse och jag och kastrera djur.




4 kommentarer:

Kia sa...

Vad kul! Mannen har pilbåge som jag nog ska ta och öva på.

Ha en toppen vecka!
Kram Kia

Team Åsgård sa...

Ja, gör det Kia för det är så himla kul:)) Kram!

Hannis sa...

Hehe, mellan frambenen och sen mitt i prick!
Kan tänka mig att de manliga deltagarna blev mer än nervösa, rätt svettiga skulle jag tro=))

Kram och tack för morgonens första garv

Team Åsgård sa...

Jamen varsågod gumman! Tänk att karlar ska va så känsliga för skitsaker jämt;) Kram och hoppas du får en fortsatt rolig dag:))