onsdag 28 maj 2014

Husmorssemestern

Det har tagit ett tag att få ordning på tankarna efter husmorssemestern förra helgen. Inte för att jag har riktigt ordning på dom nu heller men så pass ändå så jag kan skriva några osammanhängande rader.

Den här gången blev vi ett bra gäng som kom iväg tillsammans ner till familjen Bergkvist i Småland för att träna för Patrick Allori. Och en eftersläntande och stortokig dotter med försenat tåg.
Gemensamt för oss i det här gänget var att det mesta blev skit och pannkaka innan vi väl ankom Gullaskruv men väl där gick allt över förväntan. Iallafall framåt första träningsdagens eftermiddag när även våra hjärnor hunnit ikapp oss neröver.

Jag var skitnervös att jag inte skulle få godkänt på läxan. Och då gör man naturligtvis samma fel som man alltid gjort fast än man vet att man inte ska och som man faktiskt inte har gjort sen senaste träningen i september men man får hjärnsläpp och gör det ändå. Vilket leder till ett skampass när alla andra är klara. Göra om och göra rätt är det enda möjliga eftersom det är så opraktiskt att rida runt med en skämskudde. Det där var torsdagen det.

Nu har det blivit fredag och enligt vår tränare skulle vi repetera vad vi gjort dagen innan och gå igenom en till övning. Det gjorde vi och gräddbakelsen var strålande och jag trasslade med alldeles för långa tyglar. Delade tyglar är ingenting jag kan hantera tydligen.
Jag kände mig jättenöjd och färdig när jag blev ombedd att komma fram till utgången. Jag svamlade lite om dom där besvärliga tyglarna och möttes av ett lurigt flin av min tränare som är westernryttare och kände mig oerhört inkompetent. Jag ska ändra dom åt dig säger han och jag tänkte att nu får jag mina egna kära och normala tyglar i turkos plast. Vips har jag ena tygeln knuten runt gräddbakelsehalsen och ett helt naket hästhuvud framför mig och en bestämd röst säger åt mig att bara rida.
Mycket förvånad, helt överrumplad och fullständigt tokglad rider jag runt på en fullkomligt överlycklig häst som aldrig känts bättre mellan benen och jag hann inte ens tänka tanken att vi egentligen inte kan göra galoppombyten men det gjorde vi.

Resten av träningdagarna är ett rosa moln som jag inte riktigt kan redogöra för men halsringen åkte av den också, utan förvarning, och gräddbakelsen är bäst i hela jävla universum. Och galoppombytena satt.

Det här trodde jag var sånt andra gör, med andra hästar. Sånadära naturbegåvningar som jämt har flyt och som det aldrig skiter sig för.
Att hästarna kan bara vi släpper till och hänger med är en alldeles underbar uppenbarelse och också en sorg att vi människor är så tillknäppta och fullmatade med "såhär ska man göra och funkar det inte är hästen dum". Wiszca och jag har aldrig haft en chans inom det vanliga systemet. Nu gör vi helt plötsligt det jag trodde var omöjligt för mig och Wiszca drar en lättnadens suck och säger äntligen.

Förutom själva träningen har vi lyckats med en hel massa andra trevligheter också. Och pinsamheter...
Jag tänker inte dra resan ner för då förstärker jag bara fördomarna angående kärringar och släp. Man blir som dom man är med och liksom mig har mina husmorssemesterskompisar också sånadär munnar som säger konstiga saker. Man kan presentera sig som Mona fast än man inte alls heter det, säga normala saker på svenska som tydligen betyder nåt heeelt annat på italienska, få ett övertrött fnitteranfall och balla ur med Mora Träsk fast än man är medelålders eller kanske just därför. Man kan också råka skjuta en björn i snoppen och av ren obetänksamhet stoppa in ett par meter indian i baksätet på en Skoda. Det är plättlätt att köra vilse i en pytteliten stad och ibland blir man tvungen att huka sig i en buske i stadsplanerat område på okänd ort.

En jäkla resa har vi gjort både praktiskt och mentalt och förtrollningen jag trodde skulle släppa när jag kom hem finns kvar. Läxorna går som en dans och jag är helt övertygad om att det kommer fortsätta framåt. Bakåt har vi redan varit och den dörren är igenbommad för alltid.

Här kommer lite bilder som Christel "the boss" Bergkvist har tagit.

5 kommentarer:

Kia sa...

Verkar som ni fick en härlig semester! Kul med såna saker.
Ha en toppen helg!
Kram Kia

Team Åsgård sa...

Bästa husmorssemestern hittills:))

Hannis sa...

Men alltså...
LYCKA!!
Er utstrålning säger allt om glädjen och samarbetet.
Shit, hur klarade du av att andas normalt efter det där?
Jag hade skrikit som en galning=))

Kramen!
Ps, det där med björnens snopp vill jag veta mera om!

Team Åsgård sa...

Jamen jag skrek som en galning också! Och jag kunde inte andas normalt. Ingenting va normalt efter det där, jag bara svamlade och flinade runt och det trillade en och annan tår med jämna mellanrum. Livet blir aldrig detsamma Hannis. Aldrig!

Hannis sa...

Älskar dom där upplevelserna.
Där man känner att nu jävlar, en ny värld öppnar sig.
Det är magi!