tisdag 9 juli 2013

Ibland så lyckas man

Som till exempel igår när Gawin och jag red rakt in i solnedgången. Vi red rakt in i jakten också och det var verkligen inte meningen.
Det var en broms som ville följa med oss men den oskadliggjorde mamman för det är så det blir när man biter mammas lilla pluttpojke. Förutom en och annan mygga var det helt lugnt och skönt och lite bitigt svalt ute. Nästan vantväder framåt 23-tiden.

Gawin tyckte det var så skönt att komma ut på en lite längre tur. Han lade genast i sin bästa power walk-växel. Han tycker om att vara ute länge och vi båda hade gärna varit ute nån timme till men efter ett par timmar blev det för mörkt och jag hade inte tagit på oss några reflexer. Orutinerat.

Nu har det mest blivit korta snabba turer för båda hästarna på grund av flygfän. Vanligtvis är vi ju ute en bra stund för det mesta och vanliga uteritter med framskrittning, lite trav och galopp och avskrittning ser dom som uppvärmning och blir både förvånad och besviken när vi helt plötsligt är hemma igen och så blir det inget mer. Jo, jag rider så ibland i vanliga fall också men när det händer flera gånger på raken under en period är mammas tårtsmulor inte alls nöjda. Dom tycker om att vara ute och mala på länge och det är därför distansträning passar så bra. Sen så ska jag väl i ärlighetens namn säga att jag tycker om distansträning och man gör sånt man själv tycker är kul men hade inte dom också tyckt det så hade det inte varit roligt för nån och då hade vi hittat på nåt annat.

Nu är det hursomhaver som så att mammas älsklingar är vana med och vill vara ute på lite längre ridturer med jämna mellanrum och senaste tiden har det inte blivit så på grund av bromsar som ingår i myten om det lugna livet på landet och ingen av oss är nöjda med det.
Igår kväll blev Gawin och jag nöjda över en 2-timmars power walk i bromsfri solnedgång. Bra semesterväder!

Inga kommentarer: