tisdag 12 juni 2012

Men jag kan då välja ridväder jag!

Vädret har ju varit minst sagt ostadigt den senaste tiden. Regn, sol, åska, sol, blåst, regn... Dåliga hårdagar helt enkelt. Mitt hår blir alldeles flurigt och fluffigt och den som uppfann volymschampot tjänar inte en krona på mig. Men nu var det ju inte hår utan ridning jag skulle skriva om.

Fredagen bjöd på kanonridväder. Det var lagom varmt, molnigt med lite solglimtar här och där. Då satt jag inne vid symaskinen. Det gör jag mest hela tiden nu i studenttider och ridningen tar jag sen. Det där sen brukar inträffa nånstans efter ca sju vredesutbrott, en nackspärr och två skinkdrag.

21.15 grenslade jag Gawin för att ta en liten lagom tur på en timme ungefär hade jag tänkt mig. Det var så mysigt stilla ute. Gawin knatade på och vara bara helt perfekt.
Jag däremot lär mig tydligen aldrig av mina misstag. Hmm... undra just om den där lilla vägensnutten leder till den där andra lilla skogsvägen så man kommer fram på den där jättebra vägen? Måste prova!
Joo då, det gjorde den. Och nu var vi helt plötsligt en bra bit hemifrån, i mörker iklädd svart jacka, bästaste mörkblå joggingbrallorna, svart hjälm och brun häst och inte en reflex. Ruggigt!

En regndroppe, men det blev bara en så det var nog ett misstag. En minut senare skyfall. Lovely i joggingbrallorna och ca en timmes ridning hem. Rein-legsen hängde ju som vanligt på en krok i stallet.
Min ventilationshjälm är en av mina käraste ägodelar. Helt underbart bekväm på alla sätt och vis, den känns inte mer än en keps. När det spöregnar ute är det mindre underbar när det börjar rinna vatten i huvudsvålen och det bildas rännilar ner mot nacken och ryggen.
Det blev två timmar och kolmörkt innan vi var hemma. Gawin är inte bara långhårig och snygg, han är också en klippa när det behövs och jag såg då rakt ingenting sista biten.

Gårdagen utspelade sig nästan lika fast tvärtom och jag höll ordning på mina infall. Klockan gick fortare än symaskinen även igår men en liten ridtur skulle vi väl hinna med.
Jag hann bara ut genom dörren så började det regna. Det har i alla fall den fördelen att rein-legsen hamnar på benen där dom ska vara.
Att sitta upp till häst kl 21.45 börjar kännas ganska normalt och vi började turen med den mörka delen genom skogen, iklädd reflexer den här gången. Man vet ju aldrig hur länge man blir ute innan det är färdigt.

Efter en snabb överläggning med vår vildsvinsmamma med barnaskara om passage genom skogen, två älgtvärnitar, en vrickad handled och en hel del headbangande kom vi iväg på en riktigt trevlig lagom lång sväng. Regnet försvann och det kom till och med lite kvällssol. Underlaget var kanon och Gawin kutade på i det tempot jag lade honom i tills jag sade nåt annat. Jag var riktigt svettig innan vi kom hem, det var inte han. Men å andra sidan hade han inte råkat glömma att ta av sig långkallingarna som hade fungerat som målarbyxor innan han klädde sig för ridning heller...


4 kommentarer:

Kia sa...

Ja, vad ska man säga?!! : )Pannlampa kanske? Men du verkar ha vanan inne för dessa tokiga ritter.

Jag hoppas hon fortsätter rida till hösten då jag tycker det är en bra aktivitet, dock inte den billigaste!! Men hon vill börja på scouterna också och det är samma dag så vi får väl se.
Men hennes nuvarnade ridlärare är det lite go i och hon tror på barnen att dom kan och skickar upp föräldrarna på läktaren. Säger som det är, inte alltid så pedagogiskt men men. Hon är bra och A har fått nytändning.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

mitt liv som jag sa...

Haha, härliga du, vilket härligt inlägg du bjuder på! Hoppas att det där luriga vädret försvinner snart och ersätts med sol och värme :).
Tusen tack för sina fina kommentarer, de gör så gott ska du veta! Kram Jennifer

creando sa...

*asg* Härliga människa! Ja, ja...allt går! :)

Kramar Kicki

Och visst är campinglivet en upplevelse. Alla ställer sig och glor när man ska backa in och resa förtält. Vi är ju nybörjare och det märks antagligen... Men som vanligt så bjuder vi på det. Vi kämpar på med högt buret huvud! :)

Vita drömmar och choklad/Milla sa...

Härliga svenska sommar ;O)

Önskar dig en toppenvecka och en midsommarhelg full av överraskningar och sol :O)

Kram Milla