måndag 18 juni 2012

Åh, vilken helg!

Foto: Evelina Åsgård


Jaa, hela veckan faktiskt. Här har det grejats och donats och putsats och fejats och sytts och vilken himla tur att mamma kom på arbetsläger och Evelina också.

I fredags var vi först på Hermans skolavslutning och där är dom så många att det är tre avslutningar och musikklasserna är med och sjunger på alla. För att vi skulle hinna till Norrköping fick Herman ledigt på sin egen avslutning och vi gick på fel, men med flit.

Efter det drog vi iväg till Norrköping och Carrås student. Som tur var fick vi inte punka på bilen förrän vi kom till parkeringen. Man vill ju vara ute i god tid och missa bilköerna och det hade visst Film- och musikgymnasiet tänkt på för dom körde underhållning med levande musik i världsklass i väntan på utspringet.
Tänk vad många duktiga ungdomar det finns!
Studenterna bjöd även dom på vacker sång innan det blev dax att kasta mössor och bli överöst av blommor och pussar av gråtande mammor och pappor och diverse andra nära och kära.För att undkomma alarmet från studentflaken och bota kaffedarren gick vi och fikade en stund i väntan på studenten själv.

Foto: Robert Åsgård

Foto: Evelina Åsgård

Sen blev det lite enkelt fika med smörgåstårta i Carrås lägenhet innan vi satte igång med den punkterade bilen och storhandling inför söndagens studentfirande med resten av släkten här hemma. När vi kom hem igen hade vi varit på vift i 12 timmar och då är man ju ganska glad över att man planerat ridningen så det var vila den dan...

Tanken var hela tiden att vi skulle vara ute i trädgården så det införskaffades ett rekorderligt tält. Mamma har varit förste trädgårdsmästare. Det gick liksom åt det.

Foto: Evelina ÅsgårdEftersom det hade varnats för regn å det kraftigaste under natten skulle vi sätta på taket på förmiddan hade vi tänkt. Och det regnade och regnade och det regnade ordentligt. Så pass att det inte gick att vara på gräsmattan överhuvudtaget så det var bara att tränga ihop sig i det lilla röda huset med vita knutar.
Men vi skulle ju bara vara dom närmaste så det går ju bra för det blir bara ca 25 pers om jag räknar rätt och det är inte säkert för det blev olika för varje gång jag räknade.

Hermans nya rum som knappt är inflyttat blev snabbt utflyttat och vardasrummet förvandlades till en smal gång och allmän uppsamlingsplats för saker vi inte visste var vi skulle göra av.


Foto: Evelina Åsgård

Jamen, det gick ju bra det där också. Alla var glada, trängdes i köket, lagade mat och pratade i munnen på varann och vi fick på nåt magiskt sätt och vis ihop det den här gången också. Och som ett brev på posten kom solen just som vi skulle till att äta. Då är man nästan glad åt att det var så pass blött att det ändå inte gick att sitta ute.

Foto: Evelina Åsgård


Det har varit fullsmockade och jätteroliga dagar och på köpet fick vi familjehelg även om en del bara var här över dan. Familjehelgerna brukar ju vara såhär och ju längre tiden går ju fler blir vi.
Jag hoppas att den här tillställningen inte skrämde bort våra nytillkomna klanmedlemmar som vi är så glada över.

Ett jättestort TACK till alla som var med och firade vår student Caroline och till alla deltagare i arbetslägret!


Idag har jag plockat ballonger både inne och ute, i ca en kilometer.

Mer bilder finns HÄR och snart även HÄR

3 kommentarer:

mitt liv som jag sa...

Finns det hjärterum så finns det stjärterum :). Det är väl bra roligt med studenten! Och vad duktig du är att sy, klänningen var ju kanonfin! Må så gott! Kram Jennifer

Kia sa...

Grattis till studenten!!
Det gick ju bra det där, bara att klämma ihop sig lite! : )

Men nu vill vi ha lite sol och värme.

Ha en toppen vecka!
Kram Kia

creando sa...

Grattis till väl utfört arbete. Både student och fixare :) Härlig dag!
Kramar Kicki