måndag 2 april 2012

Lilla Björkviksritten - utbildningsritt i distans

Igår gick vår årliga utbildningsritt i distans av stapeln. Har man inte varit med på distansritter förut kan det te sig något rörigt med alla ank-, in- och ut-tider, besiktningar, vilotider och slingor hit och dit. Därför är det jättebra att vara med på en utbildningsritt som går till precis som en vanlig tävling med flera slingor och veterinärgrind i mitten.
Lugnt och fint och trevligt utan tävlingsstress.

Jag har lurat en älskad kollega i fördärvet och drar nu ner henne allt djupare i distansträsket. Eftersom jag inte red själv igår skickade jag iväg henne på en lugn premiärritt med min bästis Sara. He, he...

Starten går för Mariah och Anna, Sara och Emma.

På utbildningsritten startar några i taget. Man får välja själv om det är någon särskild man vill rida med eller om man vill starta själv. Masstart som på riktig tävling är lite onödigt att börja med. Det är viktigt att dom nya hästarna får en lugn första upplevelse, ryttarna också för den delen.

Vi som inte red satt och fikade och trevlade medan ryttarna svettades utefter banan. Vi hade sån flax så precis innan målgång började det blåsa upp och det flög några snöflingor. Sen brakade aprilvädret lös.

Målgång för två pigga hästar, en pigg och en trött ryttare. Mycket väl ridet!

Nöjd kollega med sin fina Boras Anna.

Så här glad är man när man tagit sin distansoskuld och fått en vackert lila rosett och ett diplom efter att ha ridit 2,6 mil och gått i mål med en pigg och glad häst som skulle ha kunnat gå en slinga till, lätt.


Sara och Emma som egentligen heter Golden Statement.

Jeanette och Smilla.

Aprilvädret rasade för fullt när jag åkte hem uppfylld av distansinspiration. Efter att ha varit hemma och ätit upp mig en stund blåste vädret bort och solen tittade fram. På med kläderna och ut  med Gräddbakelsen i finvädret. Trodde jag ja... 
När vi kommit på ett ungefär längst bort hemifrån drog det ju naturligtvis ihop sig och blev alldeles mörkt och vi blev invaderade av horisontell blötsnö och hagel. 
Jag har sånadära smarta Reinlegs, en rulle man sätter runt midjan bestående av halva överdelar av byxben som man rullar ut över lår och knän när det börjar regna. Dom är jättebra när man har med sig dom, vilket man aldrig har när det behövs. Inte var dom med igår heller och jag hade knappt känsel i fötterna när jag hoppade av. Men Wiszca traskade på så fint och tappert även fast än hon verkligen avskyr sånt väder och brukar tjura ihop fullständigt.
Den bästa träningen är den som blir av och igår blev den både av och bra.

8 kommentarer:

Kia sa...

Låter kul! Själv var jag på lång promis med Zigge igår kväll när det börja hagla, fint hagel. : )
Idag är det väldigt växlande med sol och moln iband snö och blåser som attan.

Du ökar väl 15 sek idag!?

Kram Kia

No34 sa...

Det lät härligt men jobbigt...!Vore kul att pröva på någon gång!!! Kram Kate

mitt liv som jag sa...

Åh, det lät roligt, även om jag inte ridit på 15 år så kan jag sakna det ibland. Ja fy då för det där ruskiga aprilvädret. Må så gott! Kram Jennifer

Kia sa...

3,12 inte illa. Varje dag då antar jag. ; ). Om du fuskat innan så har du jobbat in det nu, så det är bara att öka! : )

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Carrå Åsgård sa...

Haha martin ville visa några snygga dance-moves! Självklart så hamnade det på kort! ;)

Hem & Drömmar sa...

Låter kul trots lite blandat aprilväder.
Tack för din grattis hälsning :)
Kram Ing-Britt

Fru Sederblad sa...

Låter härligt, trots lite busväder ;-). Och distansritt verkar spännande tycker jag. Riktigt spännande.

Kia sa...

Med dom sysslorna så tror jag inte du är så otränad! ; ) kanske otränad gymmässigt men med en god grund styrka. Så det är bara planka på!
Du behöver kanske lite vila, du gick ju ändå in ett par skor!! : )

Kram Kia