tisdag 17 april 2012

Hur man impar på en cool kille genom att knöla ihop ett spöke och stoppa det i fickan


Gawin är en cool kille han, riktigt cool. Det är inte mycket som skrämmer honom. Läskiga saker kollar han in, filosoferar över en stund och konstaterar att eftersom han är ballast så är det ingen fara. Sen en djup suck på det.
Han är skitsnygg, långhårig och charmig. Han headbangar, tittar under lugg med sina mörka vackra ögon, muckar i hopp om ett gammalt hederligt slagsmål, halsar ur flaska och tar en snus om han kommer åt vilket jag känner mig tvungen att skriva med stora bokstäver att vi INTE låter honom göra eftersom han sväljer dom.

Brudarna faller som käglor i hans närhet. Han förstår inte alls att han är en kvinnokarl och vad det får för konsekvenser. Tjejerna blir jättekonstiga och muttrar märkligt, rör sig stolpigt och bredbent och spottar åt honom fast ur helt fel kroppsöppning.
Sånt är läskigt på riktigt! Sånt finns det anledning att bli rädd för, och väldigt mammig.

För ett tag sen var vi ute på promenad. Det var busväder och det är lika med muckväder. Har man dödslängtan är det helt rätt att rida en sån dag annars kan man passa på att träna ryttarkonditionen.
Vi hade en pågående diskussion angående huruvida vi skulle öva nån slags av Gawin uppfunnen kampsport eller om vi skulle gå rakt fram i rask takt och få upp min puls när ett spöke helt plötsligt hoppar fram på en gren.
Gawin blir stel av skräck!

Det var ett litet vitt spöke ca en meter över marken och det gav ifrån sig ett svagt rasslande ljud. Gawin stod för en gångs skull rakt upp och ner med jämn vikt på alla fyra benen, ni som känner honom vet att det är helt emot hans natur.
Jag är som är van att handskas med diverse spöken gick helt fräckt fram och tog det, knölade ihop det och stoppade i fickan.
Jag har då aldrig sett en så impad häst!

Om man nu ska ge sig in i det där infekterade ämnet ledarskap så kan jag konstatera utan mothugg eftersom det inte var nån annan där att det här var den bästa ledarskapsövningen ever. Om nu hela ledarskapsrörelsen/debatten går ut på att hästen ska vara trygg med sin ledare, att hästen kan lita på att dennes ledare inte utsätter den för fara och om fara ändå uppstår så reder ledaren ut situationen så var det här mitt i prick.
Gawin fick helt klart för sig att den här lilla skinntorra mamman ändå är världens tryggaste och modigaste som helt coolt går fram och fångar ett spöke med sina bara händer och får det att försvinna. Han drog en djup lättnandens suck och vi fortsatte vår promenad i rask takt.

När vi kom hem till stallet hoppade spöket ur fickan men det var ingen fara. Det blev bara arabisk teleskophals, trumpetnäsborrar och en stilstudie av hur mamman återigen fångade spöket, knölade ihop, tillintetgjorde och förpassade det till andra sidan, andra sidan soptunnelocket.

5 kommentarer:

Kia sa...

Va´ kan du fånga spöken!! Impad. :)
Skönt att man kan visa sig från den starka sidan utan att ta i.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Hem & Drömmar sa...

Inte många som fångar in ett spöka och sedan knölar ihop det och lägger i fickan. Klart imponerande ;).
Ha de så bra, kram Ing-Britt

mitt liv som jag sa...

Haha roliga du! Inte konstigt han blev impad av det ;). Ha det så bra och tack för din fina kommentar hos mig! Kram Jennifer

Vita drömmar och choklad/Milla sa...

Skrattade gott åt ditt inlägg :O)

Kramar Milla

Fru Sederblad sa...

Häftigt gjort!