onsdag 22 maj 2013

Clinic / husmorssemester

Härom helgen var jag hos Familjen Bergkvist i Småland på clinic för Patrick Allori. Perfekt husmorssemester!
Det var en väldigt bra clinic med teori och träning av hästar och jag träffade så mycket trevligt folk.
Det är ju en hel del grejer med det här med hästar som folk har fått för sig att man ska göra även fast än det inte funkar och jag ifrågasätter ju min vana trogen och har inte fått några för mig tillfredställande svar av dom jag träffat på hittills. Det fick jag nu.


Träna hästar lösa så dom helt lugnt och avslappnat med full uppmärksamhet följer knappt synligt kroppsspråk ser ju enkelt ut när man tittar på nån som kan. Bara älga runt lite coolt i en rundkorall liksom.


Han borde satt upp en skylt med "Do NOT try this at home". För det gjorde jag ju, hur svårt kan det va typ... Tja, det gick väl inte riktigt enligt planen. Min ljuvliga lilla gräddbakelse tyckte det var jätteroligt att laja runt med mamman. Det här tål att tränas på eller så ska jag strunta i det och låta henne ta ett snack med honom först och se hur hon tänker lösa det. Men nån gång till ska jag nog prova för att få ut den där som tjatar "trägen vinner" ur skallen på mig.

Grillning i mysiga Togebodha Medeltidsby


4 kommentarer:

mitt liv som jag sa...

Häftigt, lät som en bra helg :).
Ha det! Kram Jennifer

Team Åsgård sa...

En kanonhelg! Äntligen har jag hittat en riktigt bra och kunnig tränare som sätter hästarna före dom prestationer människor kan klämma ur dom. Nästa gång han kommer tar jag med mig en häst.
Ha det bra:)) Kram!

Kia sa...

Testar man inte så vet man inte!
M rider på ett ställe där de även har westernridning och det var en artikel om det i tidningen förut. Lite kul att läsa om då precis som du säger det ser inte så svårt ut. Så skulle reportern prova att få hästen röra sig utan att hon egentligen gjorde något. Hästen rörde sig inte ur fläcken. :)

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Team Åsgård sa...

Jag har marktränat en del förut men inte såhär och det gick ju inte alls. Men Wiszca hade kul, på min bekostnad:))
Kram!